De training bestaat uit 7 sessies van 60 minuten. Een losse training is ook mogelijk.

De trainingen die ik aanbied zijn via Sensikids

 • Ik voel me oké – 5 t/m 6 jaar
 • Ik ben oké – 7 t/m 9 jaar
 • Ik doe het anders en dat is oké – 9 t/m 11 jaar
 • Power Puber – vanaf 11 jaar

Al onze trainingen geven je kind meer mogelijkheden. Ze leren:

 Met emoties om te gaan en ze te herkennen bij zichzelf en anderen
 Stress te herkennen en ontspanningsoefeningen te doen
 Handige oplossingen te bedenken als er iets vervelends of onverwachts gebeurt
 Positieve gedachten te verzinnen
 Indrukken op te ruimen
 Hun persoonlijke ruimte kennen
 Hun kwaliteiten kennen

Ik voel me oké

Onze Sensikids cursus Ik voel me Oké! is een leuke manier om jonge kinderen van 5 tot 7 jaar (met name de vroege leerlingen) te helpen om emoties te leren herkennen. Deze speelse cursus is een serie bijeenkomsten waarin de vier primaire emoties een rol spelen. Er wordt door de Sensikids coach gewerkt met handpoppen, spel en beweging. Het herkennen van alledaagse situaties staat voorop. Het doel van deze cursus is dat ouders makkelijker kunnen communiceren met hun jonge kind en dat het kind spelenderwijs emoties en situaties beter leert inschatten. Ouders leren zelf stress sneller herkennen bij de kleuter, ze leren handig om te gaan met schrik en angst, krijgen tips over omgaan met boosheid en lezen thuis de verhalen over Bim en Bam nog eens voor en spelen de kaartspelletjes Kikker in de vijver met hun kind, die werden gemaakt tijdens de cursus. Zo wordt speels geoefend met wat het kind leerde.

Ik ben oké en Ik doe het anders en dat is oké

De Ik ben Oké! cursus is, net als de Ik doe het anders! cursus vooral ontwikkeld voor de sensitieve of hoogsensitieve kinderen. Echter; de cursussen zijn geschikt voor alle kinderen. De cursussen  kunnen worden gezien als een cognitieve training, afgestemd op de sensitieve kinderen en er wordt door de Sensikids opvoedcoaches gewerkt met herkenbare verhalen, ontspanningsoefeningen, (kaart)spelletjes, visualisatie-oefeningen en filosofische gesprekjes.

 • De kinderen worden weerbaarder door de cursus.
 • Ze gaan zichzelf (en anderen) beter begrijpen.
 • Ze leren hoe je handige oplossingen kunt verzinnen als er iets vervelends of onverwachts gebeurt.
 • Ze leren positief te denken.
 • Ze leren stress te herkennen en ontspanningsoefeningen te doen.
 • Ze leren hun eigen kwaliteiten kennen.
 • Ze kunnen na afloop anderen meestal beter begrijpen.
 • Ze leren benoemen wat ze meemaken en hoe ze zich kunnen ontspannen.

Begrippen waarmee we werken zijn: O jee en Oké!, de stressladder, schrik!, de ruimte om je heen, de zintuigenboom en jezelf zijn

Power Puber

Pubers staan (ongewild) veel in de belangstelling. Er wordt veel gepubliceerd over het puberbrein bijvoorbeeld. Of over negatief gedrag. Het uitgangspunt voor de Power Puber coaches is: hoe versterken we de sensitieve puber in een onbegrensde wereld en benutten we daarbij diens kwaliteiten? De pubers leren van de Sensikids coach stress te herkennen, hun gedachten en gevoelens positief te beïnvloeden en ontspanningsoefeningen toe te passen. In sommige gevallen zal de nadruk liggen op het leren plannen en ordenen van schoolwerk. In andere gevallen ligt de nadruk vooral op de gevoeligheid van de puber. De Sensikidscoach stemt zich zo goed mogelijk af op de puber.

De trainingen zijn incl. een intake, materialen en een werkboek t.w.v. € 27,95,-

Uw kind aanmelden voor de training? Stuur dan een mail naar info@pazcoaching.nl

  Locatie

  Ervaring leert dat kinderen zichzelf zijn in hun eigen vertrouwde omgeving. Daarom bieden wij de mogelijkheid om bij u langs te komen. Binnen een straal van 15 km rondom Abbekerk berekenen wij geen reiskosten.

  HomeContactInstagramFacebook